Musaka

musaka

Moussaka är en grekisk gratäng med lammfärs, tomat och aubergine. Den blir härligt krämig och god! Här har jag gjort en helt vanlig klassisk moussaka som jag är uppvuxen med. Denna innehåller ingen abourgine och är kryddad med traditionella kryddor från balkan. Den ända skillnaden är att jag har använt mig av grädde också istället för bara mjölk. Moussakan serverar jag med en syrlig klassisk sallad. Moussaka, den klassiska grekiska gratängen med lammfärs och aubergine i grunden. Moussakan smaksätter du bland annat med vitlök och krossade tomater innan lite fetaost med ljuvlig sälta får toppa gratängen. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Smält smöret i en kastrull och rör ner mjölet. Minimuffins med choklad - och kaffekräm. God, mättande, billig och nyttig soppa med linser från Grekland. Moussaka görs på olika sätt beroende på tradition och vilken poirot tv av balkan den kommer ifrån.

Musaka - Giro

Moussaka görs på olika sätt beroende på tradition och vilken del av balkan den kommer ifrån. Tillsätt de övriga ingredienserna till köttfärssåsen och låt det hela småputtra i ca 10 minuter. Tillsätt ca 2 msk vegeta, 2 tsk  paprika pulver, lite salt och peppar och om du gör som jag även lite grill krydda. Visningar Visa Redigera Redigera wikitext Visa historik. Grekland middag fest ugns Grönsaker kött.

Musaka - fallet

Låt det småputtra ca 15 min. Lägg ut skivorna på dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Tillsätt mjölken under omrörning och koka ihop såsen. Passa på under sensommaren Saffranskaka eller saffransrutor med krämig dubbelfyllning. Denna innehåller  ingen abourgine och är kryddad med traditionella kryddor från balkan. En god sallad som passar som tillbehör

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *