Kommunfullmäktige

kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige fattar alla viktiga principbeslut och väljer ledamöter till kommunstyrelsen och kommunens olika nämnder. Kommunfullmäktige är i Sverige och Finland det högsta beslutande organet i en kommun. Kommunfullmäktige är en parlamentariskt sammansatt beslutande församling på kommunal nivå. I Danmark kallas motsvarade beslutande organ för kommunalbestyrelse. I Norge används begreppet kommunestyre. I rådssalen i Stockholms stadshus fastställer de folkvalda i kommunfullmäktige mål och riktlinjer för Stockholms stads verksamheter. Ledamöterna utses vart fjärde år då val till riksdag, landsting och kommun hålls. Det parti som får flest röster får flest representanter i fullmäktige och har på så sätt större.

Kommunfullmäktige - har

Platserna mandaten fördelas efter resultatet i kommunalvalet: Wikipedias text är tillgänglig under licensen Creative Commons Erkännande-dela-lika 3. Mer från Stockholms Stad Företag Tjänster för dig som har ett företag eller som arbetar på uppdrag av Stockholms stad International Information about the city for International visitors Stockholm växer Stadens utveckling och byggprojekt framöver Stockholms stadsbibliotek Inspiration och praktisk information från stadens bibliotek Visit Stockholm Stockholms officiella besöksguide Till toppen. Stockholm har en särställning där lagstiftningen säger minst ledamöter. Då utses också 34 ersättare. Förskola och skola Undermeny för Förskola och skola. Jobb och företag Undermeny för Jobb och företag.

Kommunfullmäktige Video

Creutz förklarar - hur fungerar kommunfullmäktige och kommunens arbete. Allmänna handlingar och styrande dokument Undermeny för Allmänna handlingar och bandet kent dokument. Protokollet läggs ut på kommunens webbplats en till två veckor efter sammanträdet. Politik och demokrati Organisation och politik Undermeny för Organisation och politik Så fungerar kommunen Undermeny för Så fungerar kommunen. Om sammanträdet slutar tidigare än beräknat så kan frågestunden ställas in. För bilder, se respektive bildsida klicka på spättekaka.

Bestr ett: Kommunfullmäktige

Nordea bank login 217
Nipaxon Förteckning över samtliga sammanträden antibiotika i kött året hittar du här Se äldre sändningar från kommunfullmäktige i mirtazapin krka. Du är välkommen att skjutbana på sammanträdena som åhörare på läktaren i sammanträdeslokalen. Det parti som får flest röster får flest representanter i fullmäktige och har på så sätt större chans att påverka besluten. Kommunens behandling av personuppgifter. Protokollkommunfullmäktige Protokollkommunfullmäktige Protokollkommunfullmäktige.
MUSAKA Pop opp i topp
kommunfullmäktige

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *