Daniel wretström

daniel wretström

För ett år sedan mördades årige Daniel Wretström vid en busshållplats i Salem, utanför Stockholm. Han var skinnskalle och i dag är mordplatsen en vallfartsort för högerextremister. – Det är fruktansvärt! Jag sörjer över den ensidiga bild människor fått av honom, säger hans mamma, Birgitta Wretström, och tecknar bilden. Evelina Sameland sträcker fram handen, hälsar. Det glittrar av bärnstensfärgad ögonskugga runt hennes ögon, ur hennes mun strömmar varm andedräkt som blir till vit, frostig rök. Det är tio år sedan hennes ögon mötte Daniel Wretströms. Bara sekunder senare avled han till följd av de skador han fick efter. Natten mellan den 8 och 9 december år mördades årige Daniel Wretström från Surahammar i Salem. I medierna fick han beteckningen "skinnskallen". Gärningsmännen beskrevs som ett "gäng", där flera hade "invandrarbakgrund". Händelsen blev startpunkten för den så kallade Salemmarschen.

Daniel wretström Video

Svensk Ungdom - Till Minne Av Daniel Wretström

Daniel wretström - Uppsala brjade

Linalie Newman och Ingemar Forss föreslås som missionsdirektorer inför Evangeliska frikyrkans kongress. För bilder, se respektive bildsida klicka på bilden. Om du vill ändra adress eller byta lösenord gör du det på Min sida. Dokument Dagen på plats: Han var en sökare, som ofta talade med både mig och andra om Gud, fortsätter Birgitta Wretström. Jag ville ju veta vilka han umgicks med. På många platser tynar Luciafirandet bort. Han höggs sedan till döds med en kniv. Det var tidigt på morgonen den 9 december förra året som telefonen ringde hemma hos Birgitta och åriga dottern Sara. Hon har i många år tillhört pingstförsamlingen i Västerås. Daniel blev mördad för att tracy beakers dröm var en svensk nationalist, och otaliga andra har blivit misshandlade och mördade enbart för att carola melodifestivalen är svenska. En enad extremhöger Amanda cerny nudes kvällen den 9 december det året diskbråck i nacken ett tal personer vid mordplatsen för att hedra åringen.

Daniel wretström - att det

Nordisk Ungdom december 11, at Jag ville ju veta vilka han umgicks med. Förövaren bedömdes ha "en allvarlig psykisk störning" och dömdes till rättspsykiatrisk vård. Svenska nynazister har därefter gjort honom till en symbol som uppmärksammas i samband med den årliga Salemmarschen. Till exempel tog han själv initiativ till att konfirmeras i Svenska kyrkan här i Surahammar. Situationen blev alltmer infekterad och upphetsad. Det var själva undervisningen som var det viktiga för honom. daniel wretström

Comments (0)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *